Céges ügyintézés külföldön Apostille cégkivonattal

Céges ügyintézés külföldön Apostille cégkivonattalHa hazai ügyintézésről van szó, akkor a cégtulajdonosok, ügyvezetők tudják, hogy szinte biztosan szükségük lesz hiteles vagy közhiteles cégkivonatra. Külföldi ügyintézés esetén is hasonló a helyzet, de nagyon figyelni kell arra, hogy a megfelelő cégkivonat típust válaszd külföldi felhasználás esetén. Ez a cégkivonat típus az Apostille cégkivonat.

Először is nagyon fontos megemlíteni, hogy az idegen nyelvű hiteles cégkivonatot szinte biztosan nem fogják elfogadni külföldön, ugyanis nem a dokumentum nyelve számít, hanem a hitelesítés formája, szintje.

Az Apostille cégkivonat egy felülhitelesítéssel rendelkezik a Magyarországon használt cégkivonatokhoz képest, ez a felülhitelesítést biztosítja azt, hogy külföldön is el fogják fogadni ezt a cégkivonat típust. A nevét az Apostille egyezményről kapta a dokumentum, és minden olyan országban elfogadják, amely aláírta ezt az egyezményt. Az egyezményhez nem csatlakozott országok esetén még egy plusz hitelesítésre szükség lesz.

Szintén fontos információ, hogy Apostille cégkivonat igényléséhez meg kell adni az ország nevét is, ahol fel szeretnéd használni, ugyanis enélkül nem fogják kiállítani az Apostille cégkivonatot.

A magyarországi dokumentumokhoz hasonlóan az Apostille cégkivonat is 30 napig érvényes, így oda kell figyelni az igénylés időpontjára is, különösen azért, mert az egyik legdrágább cégkivonat típusról van szó, jobb, ha nem kell újra igényelni egy másikat helyette.