Miről ismerhető fel a minőségi állateledel?

Miről ismerhető fel a minőségi állateledel?Ahhoz, hogy az állatok megfelelően fejlődjenek, nem csak a táplálékuk mennyiségére, hanem minőségére is oda kell figyelni. Vizsgáljuk meg, hogy miről ismerhetők fel a minőségi állateledelek.

Az állateledelek területén megfigyelhető, hogy a jó nevű gyártók eledelei szinte biztosan a magas minőséget jelentik, állatfajtól függetlenül. Ennek az oka egyszerű, amelyik gyártó elérte már a elismerten magas szintet, az nem engedheti meg magának, hogy rosszabb minőségű termékeket forgalmazzon. A presztízsveszteség sokkal nagyobb lenne, mint amit az alacsonyabb minőséggel anyagilag nyerhetnének.

A minőségi állateledelek természetes összetevőkből készülnek, ezek ugyanis sokkal egészségesebbek, mint a szintetikus készítmények. Természetesen általában a természetes összetevőket is feldolgozzák, ezért arra is ügyelni kell, hogy minél kisebb mértékben legyen feldolgozott az adott eledel.

A minőséghez hozzátartozik az állat táplálkozási szokásainak megfelelő összetétel is. Pl. a macskák ragadozók, nekik olyan eledelek kellenek, melyek húst (fehérjét) tartalmaznak. A fehérje tartalom persze a többi állatnak is szükséges, de nem mindegy, hogy milyen formában és mennyiségben. Az összetételt szerencsére kötelező a gyártóknak feltüntetni a dobozokon, zacskókon, így a a vásárlás előtt tájékozódni tudunk arról, hogy mindent tartalmaz-e az adott eledel, amire az állatnak szüksége van.