Mitől függ, hogy mennyibe kerül egy weboldal?

Mitől függ, hogy mennyibe kerül egy weboldal?Ahogy az élet szinte minden területén, így egy honlapkészítés esetén is széles skálán mozog az összeg, amibe egy weboldal kerül. Mutatjuk, hogy mitől függ a weboldal készítés ára.

Először is meg kell említeni, hogy lehetőség van ingyenes honlap készítésére is. Egy ilyet általában online lehet sablonok alapján összekattintani, de érdemes ezt elkerülni, és inkább szakemberre bízni a weboldal készítést.

A fizetős weboldal első lépése a design elkészítése. Egyedi design esetén drágább a weboldal, de biztos lehetsz benne, hogy egyedi, személyre szabott honlapod lesz. Sablon design esetén már van esély arra, hogy viszontlátod weboldal egy másik domain név alatt is.

A honlapkészítés árának nagy részét a funkciók teszik ki. Minél több funkcióra van szükséged, annál drágább lesz a weboldal. Ez különösen igaz akkor, ha bizonyos funkciók teljesen egyediek, és külön kell őket számodra lefejleszteni.

Ezekkel a költségekkel általában mindenki számolni szokott. Vannak azonban olyan költségek, melyek szintén minden honlapnál jelentkeznek. Ilyen pl. a domain név regisztráció ára és a tárhely költségei. A domain név ára a domain végződésétől függ, a tárhely pedig attól, hogy mennyi adatot tervezel a weboldaladon tartani. Plusz kiadás az SSL tanúsítvány, de ezzel is érdemes számolni, ma már szinte kötelező egy weboldalra a megfelelő titkosítás.

Weboldal indulás utáni költségek is vannak, melyekkel nem árt tisztában lenni. Ilyen pl. a fizetett hirdetések, a keresőoptimalizálás vagy a rendszeres karbantartás ára.