A lézeres szőrtelenítés mellékhatásai, veszélyei

A lézeres szőrtelenítés mellékhatásai, veszélyeiA különböző szőrtelenítési megoldásoknak egyaránt van előnyük és hátrányuk is. Az egyik legújabb, és hosszan tartó hatásának köszönhetően egyre népszerűbb lézeres szőrtelenítés esetén is figyelembe kell venni néhány hátrányt, mellékhatást is.

A hátrányok közül, ami először az emberek eszébe szokott jutni, az természetesen a lézeres szőrtelenítő kezelések ára. Ez ugyan nem mellékhatás vagy veszély, de sokak számára nagyon fontos döntési szempont.

Ami viszont már mellékhatás, az pedig az égési sérülések előfordulásának esélye. A lézeres szőrtelenítéshez használt lézer energiát juttat a szőrszálakba, melyek gyakorlatilag elégnek. A szőrszálakba juttatott energiából azonban a bőr is kaphat, aminek enyhébb égési sérülés lehet a vége. Emiatt a bőrre a kezelések időszakában a napfény is negatív hatással van, így sokan a hidegebb hónapokra időzítik a szőrtelenítő kezeléseket.

Az égési sérüléseknél kevésbé káros mellékhatások is jelentkezhetnek lézeres szőrtelenítés után. Ilyenek pl. a bőr kipirosodása vagy a viszketés. Ezek általában szerencsére néhány nap alatt maguktól elmúlnak. Hasonló a helyzet azzal, hogy a kezelt területen a bőr érzékenyebb lehet, sőt, akár fájdalmas érzés is tapasztalható, ezek általában szintén néhány nap alatt beavatkozás nélkül elmúlnak.

A kezelések során a szemek védelmére nagyon fontos odafigyelni. Emiatt speciális sötétítő szemüvegeket kell viselni a lézeres szőrtelenítő kezelések alatt mind a pácienseknek, mind a szakembereknek.