Puzzle választása darabszám alapján

Puzzle választása darabszám alapjánA puzzle az egyik legnépszerűbb kikapcsolódási játék, a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki megtalálhatja azt a puzzle-t, ami számára a legjobban megfelel. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek ugyanolyan puzzle ajánlott, hanem, hogy minden korosztálynak van olyan puzzle, ami számukra a legjobban megfelel.

A felnőtt puzzle általában az olyan, amelyik legalább 1000 darabból áll. Ezek a nagyobb kirakók, kirakásuk időigényes, és általában nem annyira egyértelműek. Akár több ezer darabos puzzle-t is lehet választani, különösen, ha csoportos, pl. családi, baráti időtöltésről van szó. A felnőtt kirakó képe bármi lehet, gyakran választunk híres festményeket, épületeket, de a nehézségi szint a gyakorlottság függvényében is megválasztható.

Nagyobb, 10-12 éves gyerekeknek már a legalább 500 darabos puzzle ajánlott, különösen akkor, ha nem ez lesz az első puzzle, amivel a gyermek találkozik. A motívumok a kirakón ebben a korban még a gyerekeknek szánt mese- és filmhősök szoktak lenni, de akkor már lehet híres épületeket is bevonni a kirakózásba.

Kisebb korban az 50-500 darabos puzzle ajánlott. Az 50 darabos kirakók akkor javasoltak, amikor a kisgyerek még ismerkedik a kirakókkal. Ezek gyakran az átlagosnál nagyobb darabokból készülnek, és jobban bírják a gyűrődést is. Ahogy fejlődik a gyermek, úgy lehet nehezebb, több kisebb darabból álló puzzle-t választani számára.