Mire való a péniszpumpa?

Mire való a péniszpumpa?Ha erotikus kiegészítőkről, kellékekről van szó, akkor rengeteg különböző eszköz közül választhatunk. A férfiak számára, akár egyedülálló, akár párkapcsolatban élő férfiak esetén, az egyik népszerű erotikus kiegészítő a péniszpumpa. De mi is ez a kellék, és mire is való?

A péniszpumpa fő feladata az erekció elérésére, valamint sokan használják a pénisz méretének növelése céljából. A nevét is erről kapta, valamint a működésének módjáról. Az eszköz egy pumpához hasonlít, fő része egy műanyag cső, ami magához a pumpa részhez van kapcsolva. A pumpálást mindenki egyedül, egy kézzel is tudja végezni, ennek során a a csőből eltávolítódik a levegő, és vákuum keletkezik. Ennek a vákuumnak a hatására vér jut a péniszbe, és erekció alakul ki.

Gyakori tévhit, hogy péniszpumpát az szokott használni, akinek merevedési problémái vannak. Ez azonban nem feltétlenül van így. Természetesen ilyen helyzetben sokat segíthet a segédeszköz, javítja az ágyban nyújtott teljesítményt, a merevedést, valamint annak idejét is. Ezeket az előnyöket akkor is lehet azonban élvezni, ha amúgy nincsenek merevedési problémák, ilyenkor ugyanúgy javítja a teljesítményt, és a péniszbe jutó vér növelésével akár a pénisz is nagyobb lehet a szokásosnál.

Oda kell azonban figyelni péniszpumpa használatakor, a túlzott vákuum hatására ugyanis problémák léphetnek fel. Ilyen probléma pl. a véraláfutás, de akár fájdalom vagy komolyabb esetben szövetkárosodás is felléphet.